Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Postoji prostor za poboljšanje
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Nazad
44 32.9g / 44%
38 63.8g / 38%
18 32.2g / 18%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Romantična večera uz špagete Bolognese

(0)
54 Min
Lako

Sastojci

6 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 6 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Mleveno svinjsko meso
450  g
Mleveno goveđe meso
1 
Crni luk
3 
Čena belog luka
500  ml
Paradajz sos
1  kesica
C ideja za špagete bolonjeze kesica 50g
2  g
400  g
Pasta
2 
Jaja
1  sup. Kašika
Rendani parmezan
2  sup. Kašike
Prezle
2  kaf. Kašičica
Maslinovo ulje
2  grančice
Peršun
1  sup. Kašika
Brašno

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
63.8 g
Energija
690.21 kcal
Masti
32.96 g
Belančevina
32.26 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

54 Мinuta
 • Korak 1

  5 Min
  Sitno isecite luk i propržite na malo maslinovog ulja. Dok čekate da luk potamni, počnite da spremate ćufte Romantična večera uz špagete Bolognese
 • Korak 2

  5 Min
  Umutite dva jaja i pomešajte rukama sa mesom. Dodajte pola veze peršuna, prezle i C ideju za špagete Bolognese Romantična večera uz špagete Bolognese
 • Korak 3

  10 Min
  U šerpu sa lukom dodajte paradajz sos i ostavite da se krčka. Začinite sos sa malo bibera i Začina C ostavite da se lepo ukuva Romantična večera uz špagete Bolognese
 • Korak 4

  7 Min
  Rukama formirajte ćufte od mesa, uvaljajte ih u brašno i propržite na malo maslinovog ulja. Nije potrebno previše pržiti, jer će se one dodatno dopeći u rerni. Dovoljno je da dobiju zlatnu koricu Romantična večera uz špagete Bolognese
 • Korak 5

  20 Min
  Poređajte ćufte na vatrostalnu posudu i prelijte ukuvanim sosom od paradajza. Dodajte malo parmezana preko i stavite u rernu zagrejanu na 160 stepeni. Ostavite da se ćufte peku 20 minuta Romantična večera uz špagete Bolognese
 • Korak 6

  7 Min
  Za to vreme spremite špagete u vodi sa malo soli. Ocedite špagete, prelijte sosom sa ćuftama i začinite svežom rukolom sa malo balsamico sirćeta. Poslužite. Prijatno! Romantična večera uz špagete Bolognese
Romantična večera uz špagete Bolognese

Korak 1 od 6

Korak 1
Sastojci: Luk

Sitno isecite luk i propržite na malo maslinovog ulja. Dok čekate da luk potamni, počnite da spremate ćufte

Romantična večera uz špagete Bolognese

Korak 2 od 6

Korak 2
Sastojci: Peršun, Prezle, Jaje, C ideja za špagete Bolonjeze

Umutite dva jaja i pomešajte rukama sa mesom. Dodajte pola veze peršuna, prezle i C ideju za špagete Bolognese

Romantična večera uz špagete Bolognese

Korak 3 od 6

Korak 3
Sastojci: Začin C, C Mleveni crni biber kesica 20g, Sok Od Paradajza

U šerpu sa lukom dodajte paradajz sos i ostavite da se krčka. Začinite sos sa malo bibera i Začina C ostavite da se lepo ukuva

Romantična večera uz špagete Bolognese

Korak 4 od 6

Korak 4
Sastojci: Pšenično Brašno, Maslinovo ulje, Mleveno Meso, Čista Svinjetina

Rukama formirajte ćufte od mesa, uvaljajte ih u brašno i propržite na malo maslinovog ulja. Nije potrebno previše pržiti, jer će se one dodatno dopeći u rerni. Dovoljno je da dobiju zlatnu koricu

Romantična večera uz špagete Bolognese

Korak 5 od 6

Korak 5 Korak 5
Sastojci: Parmesan, Sok Od Paradajza, Mleveno Meso, Čista Svinjetina

Poređajte ćufte na vatrostalnu posudu i prelijte ukuvanim sosom od paradajza. Dodajte malo parmezana preko i stavite u rernu zagrejanu na 160 stepeni. Ostavite da se ćufte peku 20 minuta

Romantična večera uz špagete Bolognese

Korak 6 od 6

Korak 6
Sastojci: Taljatele

Za to vreme spremite špagete u vodi sa malo soli. Ocedite špagete, prelijte sosom sa ćuftama i začinite svežom rukolom sa malo balsamico sirćeta. Poslužite. Prijatno!

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.