Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Nazad
39 28.4g / 39%
45 73g / 45%
16 27.8g / 16%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Pilav sa C idejom za Piletinu sa 4 vrste sira

(0)
19 Min
Srednje

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
350  g
Dugi pirinač
350  g
Piletina
1 
Brokoli
30  ml
Maslinovo ulje
50  g
Rendani parmezan
1  grančica
Peršun

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
73.07 g
Energija
666.88 kcal
Masti
28.41 g
Belančevina
27.84 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

19 Мinuta
  • Kuvanje pirinča i brokolija

    7 Min
    U ključalu slanu vodu staviti pirinač da se kuva 5 minuta. Pre nego što pirinač bude skuvan, stavite manje cvetove brokolija da se kuvaju 2 minuta zajedno sa pirinčem. Ocedite brokoli i pirinač i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuvali.
  • Priprema piletine

    5 Min
    U dubljem tiganju, u kome ste prethodno zagrejali maslinovo ulje, propržite piletinu isečenu na komadiće.
  • C ideja

    2 Min
    Rastvorite sadržaj kesice C ideja za Piletinu sa 4 vrste sira u pavlaci za kuvanje i prelijte preko mesa.
  • Začini i dodatno kuvanje

    3 Min
    Dodajte brokoli i pirinač (po potrebi dodajte još malo vode u kojoj se pirinač kuvao sa brokolijem). Dodajte C biber, Začin C i kuvajte sve zajedno još 2 minuta.
  • Dekoracija i posluženje

    2 Min
    Na kraju sve ukrasite rendanim parmezanom i sitno naseckanim peršunom i poslužite.
Pilav sa C idejom za Piletinu sa 4 vrste sira

Kuvanje pirinča i brokolija od 5

Sastojci: Dugi pirinač, Brokoli, Začin C

U ključalu slanu vodu staviti pirinač da se kuva 5 minuta. Pre nego što pirinač bude skuvan, stavite manje cvetove brokolija da se kuvaju 2 minuta zajedno sa pirinčem. Ocedite brokoli i pirinač i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuvali.

Pilav sa C idejom za Piletinu sa 4 vrste sira

Priprema piletine od 5

Priprema piletine Priprema piletine Priprema piletine
Sastojci: Maslinovo ulje, Pileći file

U dubljem tiganju, u kome ste prethodno zagrejali maslinovo ulje, propržite piletinu isečenu na komadiće.

Pilav sa C idejom za Piletinu sa 4 vrste sira

C ideja od 5

C ideja
Sastojci: C ideja za piletinu 4 vrste sira

Rastvorite sadržaj kesice C ideja za Piletinu sa 4 vrste sira u pavlaci za kuvanje i prelijte preko mesa.

Pilav sa C idejom za Piletinu sa 4 vrste sira

Začini i dodatno kuvanje od 5

Začini i dodatno kuvanje
Sastojci: C Mleveni crni biber kesica 20g, Začin C

Dodajte brokoli i pirinač (po potrebi dodajte još malo vode u kojoj se pirinač kuvao sa brokolijem). Dodajte C biber, Začin C i kuvajte sve zajedno još 2 minuta.

Pilav sa C idejom za Piletinu sa 4 vrste sira

Dekoracija i posluženje od 5

Dekoracija i posluženje
Sastojci: Rendani parmezan, Peršun

Na kraju sve ukrasite rendanim parmezanom i sitno naseckanim peršunom i poslužite.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.