Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Đuveč
55 min
Srednje
Add recipe
Nazad
21 12.2g / 21%
53 66.4g / 53%
26 32.5g / 26%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Đuveč

(0)
55 Min
Srednje
Đuveč je jelo koje se priprema u svim krajevima. Najčešće se sprema bez mesa, ali nećete pogrešiti ukoliko u đuveč dodate koji komad. Mi vam u ovom receptu predlažemo ribu.

Sastojci

6 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 6 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bela Riba
1 
Patlidžan
1 
Luk
2 
Krompir
2  šolje
Pirinač
1  sup. Kašika
Peršun
1  sup. Kašika
Suncokretovo Ulje
200  g
Paradajz

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
66.49 g
Energija
508.64 kcal
Masti
12.26 g
Belančevina
32.52 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

55 Мinuta
  • Korak 1

    15 Min
    Propržite iseckanu glavicu crnog luka. Zatim dodajte zamrznuto povrće za đuveč iseckani patlidžan, pa dinstajte.
  • Korak 2

    5 Min
    Dodajte oljušten isečeni paradajz, krupno isečeni krompir i C pirinač.
  • Korak 3

    10 Min
    Nalijte vodom da ogrezne i stavite da provri, smanjite temperaturu i nastavite da kuvate na laganoj vatri desetak minuta uz povremeno mešanje.
  • Korak 4

    5 Min
    Dodajte Začin C, C biber i peršun. Kad bude gotovo stavite u pleh ili činiju i stavite filete preko.
  • Korak 5

    20 Min
    Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite dok riba, pirinač i krompir ne budu gotovi.
Đuveč

Korak 1 od 5

Korak  1 Korak  1 Korak  1
Sastojci: Plavi patlidžan, Luk

Propržite iseckanu glavicu crnog luka. Zatim dodajte zamrznuto povrće za đuveč iseckani patlidžan, pa dinstajte.

Đuveč

Korak 2 od 5

Korak  2 Korak  2 Korak  2
Sastojci: Krompir, Čeri paradajz, Pirinač

Dodajte oljušten isečeni paradajz, krupno isečeni krompir i C pirinač.

Đuveč

Korak 3 od 5

Korak  3

Nalijte vodom da ogrezne i stavite da provri, smanjite temperaturu i nastavite da kuvate na laganoj vatri desetak minuta uz povremeno mešanje.

Đuveč

Korak 4 od 5

Korak  4
Sastojci: Začin C, C mleveni crni biber, Peršun

Dodajte Začin C, C biber i peršun. Kad bude gotovo stavite u pleh ili činiju i stavite filete preko.

Đuveč

Korak 5 od 5

Korak  5
Sastojci: Bela Riba, Plavi patlidžan, Pirinač

Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite dok riba, pirinač i krompir ne budu gotovi.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.