Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Paprikaš

Paprikaš

(0)
91 Min
Srednje
Obogatite svoje kulinarsko iskustvo sa našim receptom za paprikaš! Uživajte u aromama Začina C i našeg C peršuna, uzgojenih s ljubavlju po principima regenerativne poljoprivrede*. ​Ovaj recept za paprikaš donosi bogat ukus i teksturu kroz pažljivo izbalansiranu kombinaciju pilećih bataka i raznolikog povrća. Pored osnove, tu su i dodatci poput belog luka, bibera i mlevene paprike, koji daju specifičan ukus ovom tradicionalnom jelu. * Šargarepa, paškanat i peršun su uzgajani po principu regenerativne poljoprivrede

Sastojci

7

Ovo jelo je optimizovano za 7 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  ml
Suncokretovo ulje
40  g
Beli luk
180  g
Šargarepa
90  g
Paškanat
150  g
Krompir
90  g
Crvena paprika
90  g
Celer
2  listovi
Lovorov List
20  g
Začin C univerzalni začin kesica 250g
250  ml
Sok od paradajza
4  g
C Peršun list 7g
15  g
Slatke suva mlevena paprika
30  g
Brašno
3  g
C mleveni crni biber kesica 10g
600  g
Pileći bataci
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
376.4 kcal
Masti
23.5 g
Belančevina
19 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

91 Мinuta
  • Priprema povrća

    15 Min
    Povrće očistiti i oprati, te crni luk i beli luk iseći na sitne kockice, celer, papriku, paškanat i šargarepu iseći na kockice takodje.
  • Priprema mesa i povrća

    10 Min
    Piletinu zaciniti Začinom C. Krompir iseći na kriške.
  • Pečenje i dinstanje

    10 Min
    Na jakoj vatri sa svih strana opeći pileći batak presečen na polovinu, da dobije zlatno žutu boju. Nakon toga skloniti sa vatre, te na istoj vatri dinstati luk, a nakon 3 minuta ubaciti i celer, paškanat, papriku šargarepu i beli luk pa dinstati dok se ne karamelizuju.
  • Prženje brašna

    5 Min
    Ubaciti brašno, kratko proprziti, pa naliti sa 1l vode i 250 ml soka od paradajza.
  • Dodavanje začina i povrća

    10 Min
    Dodati lovorov list, krompir, te vratiti meso. Dodati biber, slatku mlevenu suvu papriku.
  • Kuvanje jela

    40 Min
    Krčkati oko 40ak minuta, paziti da se krompir ne prekuva, a meso ne ostane ne dovoljno kuvano. Dočiniti ukoliko je potrebno.
  • Posluživanje

    1 Min
    Poslužiti uz topli tostirani ražani hleb i blago kiselu kupus salatu.
Paprikaš

Priprema povrća od 7

Priprema povrća

Povrće očistiti i oprati, te crni luk i beli luk iseći na sitne kockice, celer, papriku, paškanat i šargarepu iseći na kockice takodje.

Paprikaš

Priprema mesa i povrća od 7

Priprema mesa i povrća

Piletinu zaciniti Začinom C. Krompir iseći na kriške.

Paprikaš

Pečenje i dinstanje od 7

Pečenje i dinstanje

Na jakoj vatri sa svih strana opeći pileći batak presečen na polovinu, da dobije zlatno žutu boju. Nakon toga skloniti sa vatre, te na istoj vatri dinstati luk, a nakon 3 minuta ubaciti i celer, paškanat, papriku šargarepu i beli luk pa dinstati dok se ne karamelizuju.

Paprikaš

Prženje brašna od 7

Prženje brašna

Ubaciti brašno, kratko proprziti, pa naliti sa 1l vode i 250 ml soka od paradajza.

Paprikaš

Dodavanje začina i povrća od 7

Dodavanje začina i povrća

Dodati lovorov list, krompir, te vratiti meso. Dodati biber, slatku mlevenu suvu papriku.

Paprikaš

Kuvanje jela od 7

Kuvanje jela

Krčkati oko 40ak minuta, paziti da se krompir ne prekuva, a meso ne ostane ne dovoljno kuvano. Dočiniti ukoliko je potrebno.

Paprikaš

Posluživanje od 7

Posluživanje

Poslužiti uz topli tostirani ražani hleb i blago kiselu kupus salatu.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Da li biste preporučili ovu stavku?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih datoteku.
1 + 19 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Bogato proteinima
  • Čorbasta jela
  • Dinstana jela
  • Dinstanje
  • Glavno jelo
  • Izvor proteina
  • Izvor vlakana
  • Krompir
  • Lokalna kuhinja
  • Nasleđe
  • Piletina
  • Porcija Povrća / Voća
  • Porodični obrok
  • Povrće
  • Ručak
  • Sa mesom
  • Sporo kuvanje
  • Večera

Još interesantnih recepata

Pokaži još recepata

  • Posni paprikaš

    Posni paprikaš

    45 Min Srednje
  • Pileći paprikaš

    Pileći paprikaš

    85 Min Srednje
  • Goveđi paprikaš

    Goveđi paprikaš

    130 Min Srednje
  • Jagnjeći paprikaš

    Jagnjeći paprikaš

    70 Min Srednje

Pokaži još recepata

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja
  • Izjava o pristupačnosti