Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:
Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.
Isecite 400g pilećeg filea na tanke trakice.
U činiji umutite 1 jaje i pomešajte sa 2 kašike pšeničnog brašna i 2 kašike kukuruznog brašna. Zatim dodajte dovoljno mleka da dobijete konzistenciju sličnu smesi za palačinke. Dodajte so i C mleveni crni biber po ukusu.
U drugoj činiji pomešajte sastojke za pohovanje: 1 šolju pšeničnog brašna, 1 kašičicu slatke paprike, 1 kašičicu C belog luka u granulama i 1 kašičicu soli.
Pileće trakice umočite u testo, a zatim ih dobro uvaljajte u brašno sa začinima.
Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri i pržite pileće trake u zagrejanom ulju do zlatne boje, oko 4-5 minuta sa svake strane, dok ne postanu hrskave i dobro skuvane iznutra.
Nakon prženja, stavite pileće štapiće na papirni ubrus da biste se oslobodili viška masnoće.
Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.