Pileći štapići su poznato jelo brze hrane koje može biti odlična alternativa, na primer, burgerima. Međutim, konzumiranje ovih štapića u restoranu je samo jedna opcija. Možete ih, takođe, pripremiti i kod kuće.
Priprema jela je vrlo jednostavna, a ima mnogo prednosti. Pre svega, lakše je jesti nego krilca ili rebra. Kada jedete pileće štapiće, ne morate da brinete o kostima, pa ih mogu jesti i mala deca. Takođe, ne morate da se mučite sa priborom za jelo. Pileći štapići su idealna grickalica koju možete jesti rukama, što ih čini vrlo praktičnim. Priprema je brza i ne zahteva veliko iskustvo u kuhinji. Svako ko je ikada pravio pohovani pileći file može da se snađe. Ako pazite da izvadite jaja i mleko iz frižidera pre nego što počnete i ne napravite grešku u proporcijama, sigurno neće biti nikakvih problema. Pileći štapići mogu biti jelo za večeru ili topla grickalica na zabavi. Ako ih stvarno volite, možete ih poslužiti i kao glavno jelo za ručak uz pomfrit.
Pileći štapići po osnovnom receptu prave se od pilećih grudi, a za pohovanje se koriste osnovni sastojci poput brašna, C belog luka u granulama i slatke paprike. Međutim, postoji mnogo varijacija ovog recepta. Ako želite da pohovanje izgleda efektnije, možete koristiti i kukuruzne pahuljice. Za bogatiji ukus, možete dodati i aromatične začine. Pravi začini mogu doneti još više ukusa ovom jelu.
Međutim, domaći pileći štapići neće biti potpuni bez sosa! Čitava ideja konzumiranja piletine na ovaj način je da se umoči u omiljeni sos. Najčešći izbor je ljuti kečap, ali možete probati i druge opcije kao što su beli sos ili BBQ sos.
Iako se na prvi pogled čini da ovo nije ništa posebno, pileći štapići mogu napraviti pravi hit na svakoj zabavi. Domaći pileći štapići sigurno treba da se nađu na meniju za kućnu žurku, doček Nove godine ili opušteno okupljanje sa prijateljima u većem društvu.