Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Nazad
Your Selection (1)
Pileci raznjici
Pileći ražnjići
30 min
Lako
Add recipe
Nazad
55 17.2g / 55%
21 15g / 21%
24 16.8g / 24%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pileći ražnjići

(0)
30 Min
Lako

Sastojci

6 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 6 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Piletina
3  kaf. Kašičica
Maslinovo ulje
2  g
Korijander
2 
Čena belog luka
15  ml
Sok Od Limuna
0.5  glava
Zelena salata puterica
4 
Praziluk
200  g
Paradajz

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
15.01 g
Energija
204.65 kcal
Masti
17.24 g
Belančevina
16.86 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

30 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Pomešajte pileće filee sa kašičicom maslinovog ulja, zatim pospite korijanderom, origanom, solju i C biberom po ukusu. Iseckajte i stavite na ražnjiće.
  • Korak 2

    5 Min
    Paradajz i iseckani beli luk stavite u aluminijumsku foliju. Dodajte kašičicu maslinovog ulja i prstohvat soli i C bibera. Zamotajte i zatvorite.
  • Korak 3

    15 Min
    Stavite aluminijumsku kesu i ražnjiće na roštilj. Povremeno protresite aluminijumsku kesu i okrenite ražnjiće dok se piletina ne ispeče (oko 10ak minuta). Malo pre nego što ih skinete sa roštilja namažite piletinu kašičicom limunovog soka.
  • Korak 4

    5 Min
    U veliku činiju stavite iseckanu zelenu salatu, mladi luk i 2 kašičice limunovog soka, i začinite sa C biberom i solju po ukusu. Dodatno možete na roštilju zapeći par zemički, koje možete namazati jogurtom, a zatim napuniti piletinom, paradajzom i salatom.
Pileći ražnjići

Korak 1 od 4

Korak  1 Korak  1
Sastojci: Pileće meso, Korijander, C Mleveni crni biber kesica 20g, Maslinovo ulje

Pomešajte pileće filee sa kašičicom maslinovog ulja, zatim pospite korijanderom, origanom, solju i C biberom po ukusu. Iseckajte i stavite na ražnjiće.

Pileći ražnjići

Korak 2 od 4

Korak  2 Korak  2 Korak  2
Sastojci: Čeri paradajz, Beli luk

Paradajz i iseckani beli luk stavite u aluminijumsku foliju. Dodajte kašičicu maslinovog ulja i prstohvat soli i C bibera. Zamotajte i zatvorite.

Pileći ražnjići

Korak 3 od 4

Korak  3
Sastojci: Pileće meso, Sok Od Limuna

Stavite aluminijumsku kesu i ražnjiće na roštilj. Povremeno protresite aluminijumsku kesu i okrenite ražnjiće dok se piletina ne ispeče (oko 10ak minuta). Malo pre nego što ih skinete sa roštilja namažite piletinu kašičicom limunovog soka.

Pileći ražnjići

Korak 4 od 4

Korak  4 Korak  4
Sastojci: Praziluk, Sok Od Limuna, Maslinovo ulje, Zelena salata puterica

U veliku činiju stavite iseckanu zelenu salatu, mladi luk i 2 kašičice limunovog soka, i začinite sa C biberom i solju po ukusu. Dodatno možete na roštilju zapeći par zemički, koje možete namazati jogurtom, a zatim napuniti piletinom, paradajzom i salatom.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.