Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Riblja čorba
45 min
Srednje
Add recipe
Nazad
57 18.8g / 57%
15 11.2g / 15%
28 20.7g / 28%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Riblja čorba

(0)
45 Min
Srednje
Riblja čorba za nedeljni ručak je uvek dobra ideja! Potražite C ideju za ovo tradicionalno jelo u najbližoj prodavnici i zadivite svoje bližnje na nedeljnom ručku!

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Luk
50  g
Suncokretovo Ulje
50  g
Belo vino
1  c
Sok Od Paradajza
1  kaf. Kašičica
Sirovo Sirće
1 
Ljuta Papričica
400  g
Bela Riba

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
11.24 g
Energija
307.68 kcal
Masti
18.85 g
Belančevina
20.76 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

45 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte.
  • Korak 2

    10 Min
    Dodajte C ideju za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica, zatim uspite vodu i ribu i ostavite da se kuva.
  • Korak 3

    5 Min
    Kad proključa, sklonite čorbu i dodajte so, malo bibera, sok od paradajza, belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta.
  • Korak 4

    25 Min
    Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta. Vaša ukusna riblja čorba je spremna!
Riblja čorba

Korak 1 od 4

Korak  1 Korak  1 Korak  1 Korak  1
Sastojci: Luk, Ulje suncokreta

Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte.

Riblja čorba

Korak 2 od 4

Korak  2
Sastojci: C ideja za riblju čorbu 75g, Bela Riba

Dodajte C ideju za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica, zatim uspite vodu i ribu i ostavite da se kuva.

Riblja čorba

Korak 3 od 4

Korak  3
Sastojci: Belo vino, Voćno sirće, Paradajz sos, Ljute papričice, C mleveni crni biber

Kad proključa, sklonite čorbu i dodajte so, malo bibera, sok od paradajza, belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta.

Riblja čorba

Korak 4 od 4

Korak  4

Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta. Vaša ukusna riblja čorba je spremna!

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.