Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Uskršnja jagnjetina
220 min
Srednje
Add recipe
Nazad
28 9.1g / 28%
15 11.3g / 15%
57 40.8g / 57%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Uskršnja jagnjetina

(0)
220 Min
Srednje

Sastojci

10 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 10 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  Kg
Jagnjetina
500  g
Krompira
250  g
Šargarepe
5  g
Ruzmarin
1 
Beli luk
10  ml
Maslinovo ulje

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
11.4 g
Energija
290.58 kcal
Masti
9.11 g
Belančevina
40.89 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

220 Мinuta
  • Korak 1

    120 Min
    Jagnjetinu začinite C Biberom i Začinom C iz bašte pa je ostavite da ostoji 2 sata u frižideru.
  • Korak 2

    5 Min
    Izvadite jagnjetinu iz frižidera pa je špikujte ruzmarinom i belim lukom.
  • Korak 3

    5 Min
    Operite i oljuštite krompir i šargarepu, pa isecite na krupnije komade i dodajte u pleh sa jagnjetinom.
  • Korak 4

    90 Min
    Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte pola čaše vode pa stavite da se peče na 190 stepeni 90 minuta (okrenite meso posle nekih 45 minuta pečenja).
Uskršnja jagnjetina

Korak 1 od 4

Sastojci: Jagnjetina, Začin C univerzalni začin iz bašte, C mleveni crni biber

Jagnjetinu začinite C Biberom i Začinom C iz bašte pa je ostavite da ostoji 2 sata u frižideru.

Uskršnja jagnjetina

Korak 2 od 4

Korak  2 Korak  2
Sastojci: Čena belog luka, Ruzmarin

Izvadite jagnjetinu iz frižidera pa je špikujte ruzmarinom i belim lukom.

Uskršnja jagnjetina

Korak 3 od 4

Korak  3 Korak  3 Korak  3 Korak  3
Sastojci: Šargarepa, Krompira, Jagnjetina

Operite i oljuštite krompir i šargarepu, pa isecite na krupnije komade i dodajte u pleh sa jagnjetinom.

Uskršnja jagnjetina

Korak 4 od 4

Korak  4 Korak  4 Korak  4
Sastojci: Jagnjetina

Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte pola čaše vode pa stavite da se peče na 190 stepeni 90 minuta (okrenite meso posle nekih 45 minuta pečenja).

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.