Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Čorbast pasulj
885 min
Srednje
Add recipe
Nazad
55 17.3g / 55%
29 20.9g / 29%
16 12.2g / 16%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Čorbast pasulj

(1)
885 Min
Srednje

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Pasulj
200  g
Suvo goveđe meso
2 
Crni luk
1 
Šargarepa
1  sup. Kašika
Suncokretovo ulje
3  g
C začinska paprika slatka kesica 100g
2  sup. Kašike
Brašno

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
20.9 g
Energija
274.6 kcal
Masti
17.31 g
Belančevina
12.21 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

885 Мinuta
  • Korak 1

    720 Min
    Opran pasulj stavite u lonac i prelijte vodom pa ostavite da nabubri preko noći.
  • Korak 2

    12 Min
    Ocedite pasulj i sipajte novu vodu pa stavite da voda proključa.
  • Korak 3

    3 Min
    Ponovo ocedite pasulj i sipajte novu vodu pa stavite da se pasulj lagano kuva.
  • Korak 4

    120 Min
    Pasulj kuvajte oko 2 sata dok potpuno ne omekša a na pola kuvanja dodajte sitno seckanu šargarepu i suvo meso.
  • Korak 5

    20 Min
    Pred kraj kuvanja pasulja pripremite zapršku: iseckajte sitno luk i propržite ga u tiganju na malo ulja. Dodajte brašno, mlevenu papriku i Začin C iz Bašte pa pržite dok brašno ne promeni boju i sjedini se sa masom.
  • Korak 6

    10 Min
    Dodajte zapršku u pasulj, pobiberite i sve dobro promešajte. Poklopite šerpu i ostavite da se kuva još 5-10 minuta.
Čorbast pasulj

Korak 1 od 6

Korak  1
Sastojci: Pasulj

Opran pasulj stavite u lonac i prelijte vodom pa ostavite da nabubri preko noći.

Čorbast pasulj

Korak 2 od 6

Korak  2
Sastojci: Pasulj

Ocedite pasulj i sipajte novu vodu pa stavite da voda proključa.

Čorbast pasulj

Korak 3 od 6

Korak  3

Ponovo ocedite pasulj i sipajte novu vodu pa stavite da se pasulj lagano kuva.

Čorbast pasulj

Korak 4 od 6

Korak  4 Korak  4 Korak  4
Sastojci: Suvo goveđe meso, Šargarepa

Pasulj kuvajte oko 2 sata dok potpuno ne omekša a na pola kuvanja dodajte sitno seckanu šargarepu i suvo meso.

Čorbast pasulj

Korak 5 od 6

Korak  5
Sastojci: Luk, C začinska paprika slatka kesica 100g, Pšenično Brašno, Začin C iz bašte, Suncokretovo ulje

Pred kraj kuvanja pasulja pripremite zapršku: iseckajte sitno luk i propržite ga u tiganju na malo ulja. Dodajte brašno, mlevenu papriku i Začin C iz Bašte pa pržite dok brašno ne promeni boju i sjedini se sa masom.

Čorbast pasulj

Korak 6 od 6

Korak  6
Sastojci: C Mleveni crni biber kesica 20g, Začin C iz bašte, Pasulj, C začinska paprika slatka kesica 100g

Dodajte zapršku u pasulj, pobiberite i sve dobro promešajte. Poklopite šerpu i ostavite da se kuva još 5-10 minuta.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.